31 Mart 2007 Cumartesi

TOKININ ATAKOY IHALESI IPTAL EDILDI

İhale iptal edilince DATİ'nin CEO'su istifa etti

TOKİ'nin Ataköy arazisi ihalesinin iptal edilmesi sonrası arazinin kiracısı DATİ'nin CEO'su Sedat Altunay görevinden ayrıldı. Altunay, "Kendi isteğimle ayrıldım" dedi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından yaklaşık 2 yıl önce denizcilerin oluşturduğu DATİ AŞ'ye 33 yıllığına kiralanan Ataköy Turizm Tesisleri'nde sular durulmuyor. Daha önce DATİ AŞ'nin kiraladığı arazilerin TOKİ tarafından satışa çıkarılması ve ardından ihalenin iptali ile gündeme gelen Ataköy Turizm Tesisleri, 10 yıldır görev yapan Sedat Altunay'ın görevinden ayrılmasıyla yeniden hareketlendi. Çok ortaklı yapısı ile dikkat çeken DATİ'den prensipte anlaşamadığı için ayrıldığını açıklayan Altunay, "Ben burada hem genel koordinatör olarak hem de icra kurulu üyesi olarak görev yapıyordum. Kendi isteğimle DATİ'den ayrıldım. Kişisel olarak firmayla bir sorunum yok. Prensipte anlaşmazlık yaşadık. Burada bazı projeler üzerinde çalışıyorduk. Çok ortaklı bir yapının getirdiği sıkıntılar olduğu için karar almakta sorun vardı. Daha fazla devam etmek istemedim" diye konuştu. Altunay'ın bu açıklamasına karşın kulislerde, "Arazi satışının iptali Altunay'ın ayrılmasında etkili oldu" yorumları yapılıyor. Altunay, şu anda kendisine gelen teklifler olduğunu ve değerlendirdiğini söyledi.
İş hayatına Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman olarak başlayan Altunay, Petkim ve Vakko'daki görevlerinin ardından 1997'de Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Altunay, Ataköy Turizm Tesisleri'nin özelleştirilmesinden sonra Ataköy Marina, Ataköy Otelcilik (Crowne Plaza & Holiday Inn) ve Ataköy Turizm'in (Galleria) Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Üyeliği yaptı. Altunay'ın bağlı olduğu kurumlar arasında Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi, Marina İşletmeleri Meslek Komitesi Başkanı, Deniz Turizmi Birliği Başkanı, Amatör Denizcilik Federasyonu Başkanı, BM'ye bağlı Akdeniz Komisyonu Türkiye Delegeliği yer alıyor.
Referans'ın geçen hafta gündeme taşıdığı TOKİ'nin Ataköy Turizm İşletmeleri arazisinin satış ihalesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla iptal edilmişti.
Kaynak:referansgazetesi.com

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa