31 Mart 2007 Cumartesi

AHŞAP YAPILARDA ISI YALITIM

Ahşap Yapıların Temel Özellikleri
Darbe Yalıtımı Yapar:
Fiziki darbeleri dalgalar halinde bünyesinde taşırken etkisini azaltır. Ahşap beton ve çeliğe göre daha fazla yük taşır. 1 kilogram ahşap, bir kilogram beton ve bir kilogram çelikten daha fazla yük taşıyabilmektedir. Isı yalıtımı yapar. Ağaç canlı bir organizma olmanın gereği olarak, hücresel bir yapıya sahiptir. Hücreler ağaç kesimini müteakip, kuruma sürecinde içlerindeki sıvıyı yüzde 12-20 seviyelerine kadar kaybederler. Bu yapısı ile kereste artık ısısı çok yavaş değişen ve ısısal geçirgenliği çok azalmış olan ürün olur.Uzun Ömürlüdür:Kurutulmuş kerestenin ömrü artmaktadır. Emprenye uygulandığında ömrü 7-10 kat artar. Doğru kullanıldığında ise kereste çok uzun ömürlü hale gelmektedir. Kerestenin yapısı, kullanılan alanlarda sağlamlık ve uzun ömür sağlar. Kerestenin lifleri insanın iskeletine, liflerin arasındaki dokuda insanın kas dokusuna benzetilebilir.
Nefes Alır:Doğal ve sıhhatlidir. Fiziki ve psikolojik gerginliği bünyede ve çevrede barındırmaz. Yapı malzemeleri arasında insan psikolojisine iyi gelen en önemli yapı malzemesidir. Kullanıldığı alanlarda bulunan insanlarda huzur duygusu oluşur. Az uyku ile dinlenme gibi fiziksel özelliklerin ruha yansımasının sonuçları insanlarda gözlenmiştir.
Yenilenebilir Tek Yapı Malzemesidir: Günümüzde dünyada kereste üretimi yapılan bölgeler aynı zamanda yeni dikim ve bakım alanları haline gelmiştir. Kerestenin değerini her geçen gün anlayan insanoğlu keresteyi yeniden üretilen bir ekonomik değer haline getirmiştir. Çevresel bilinçlenmenin ve çevresel etkileşimin, çevresel tüketim ile gelişeceğini, zaman bize göstermiştir.
Kaynak: www.evdose.com

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa